Reklama
  • Piątek, 26 lutego 2016 (10:05)

    Składniki: 4 ziemniaki, 10 dag białego sera, 100 ml gęstej kwaśnej śmietany , masło, mąka 320 dag szpinaku baby, 1 ząbek czosnku, 4 jajka, 5 dag żółtego sera, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 26 lutego 2016 (10:05)

    Składniki: 1 dag drożdży, 40 dag mąki, 30 dag pomidorów w zalewie, 10 dag kukurydzy, zioła, cukier, 20 dag żółtego sera, pomidorki, salami, marynowane pieczarki, krążki ananasa, olej, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 23 lutego 2016 (13:05)

    ★ SKŁADNIKI (na 4 porcje): 100 g suchej kaszy jaglanej • 250 ml wody • 370 ml mleka 3,2 proc. (może być roślinne, np. ryżowe lub migdałowe) • szczypta mieszanki mielonych przypraw: goździków, gałki muszkatołowej, imbiru, cynamonu • 30 g miodu • 240 g śliwek (mogą być mrożone) • 40 g gorzkiej czekolady.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 22 lutego 2016 (13:05)

    Warzywne kąski na ciepło – małe różyczki brokuła oraz kalafiora zanurzamy na chwilę w gęstym naleśnikowym cieście. Smażymy w głębokim tłuszczu na rumiano. Wyjmujemy na bibułę, by odsączyć tłuszcz. Pomidory nadziewane – niewielkie okazy należy sparzyć, obrać, przekroić i wybrać pestki oraz część miąższu. Potem trzeba wypełnić je sałatką z tuń

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 28 stycznia 2016 (13:06)

    Składniki na 4 porcje: 30 dag makaronu spaghetti, 20 dag mielonego mięsa (najlepiej drobiowego), 1 cebula, 2 marchewki, 1/2 puszki groszku, olej, 10 dag pomidorów z zalewy, sól, pieprz, kilka gałązek świeżych ziół.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 28 stycznia 2016 (13:06)

    Składniki: 6 tostów pszennych, 6 plasterków drobiowej szynki konserwowej, 4 krążki ananasa, 4 plasterki żółtego sera, 8 paluszków, 2 korniszony, 4 pomidorki koktajlowe, keczup.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 28 stycznia 2016 (13:06)

    Składniki na 4 porcje: 15 dag ryżu, 2 jabłka, 25 dag wędzonej piersi kurczaka, 10 dag orzechów włoskich, 1 ząbek czosnku, sól, keczup, 10 dag majonezu, pieprz, 4 czarne oliwki bez pestki, 5 suszonych śliwek, kawałek pomidora, sałata, szczypiorek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 28 stycznia 2016 (13:06)

    Składniki na 4 porcje: Po 3 łyżki majonezu sałatkowego i jogurtu, sok z cytryny, 1/2 pęczka szczypiorku, garść kiełków, 1 puszka kukurydzy, ogórek, 1 papryka, po kilka grubszych plastrów żółtego sera i mortadeli, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 23 grudnia 2015 (13:05)

    Atmosfera Gwiazdki i smak świątecznych potraw to zazwyczaj jedne z najmilszych wspomnień z dzieciństwa. Warto więc, by nawet niemowlę mogło zjeść odrobinę barszczu czy rybki. Podpowiadamy, jak przyrządzić tradycyjne potrawy dla malca.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 18 grudnia 2015 (11:05)

    Małpeczka na grzance: na zrumienionym toście połóż plasterek żółtego sera. Z chudej wędliny wytnij tułów, głowę, uszy, łapki oraz ogonek. Ułóż z nich małpkę. Udekoruj zielonymi oliwkami, szczypiorkiem oraz kawałkiem pomidora. Rybka w paski: kromkę bułki wrocławskiej posmaruj twarożkiem. Z kawałka papryki zrób usta rybki. Ułóż na niej plasterki ugotowanej marchewki i szczypiorek. Chcesz by rybka miała łuski? Zrób je z plastrów rzodkiewki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0