Reklama
  • Czwartek, 2 czerwca 2016 (08:00)

    Składniki: 1 parówka drobiowa, 2-3 kromki pszennego pieczywa tostowego, masło do smarowania, 2-3 plasterki szynki drobiowej, 2 plasterki żółtego sera, 2 rzodkiewki, pomidorki koktajlowe, szczypiorek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 czerwca 2016 (08:00)

    Składniki: 1 krótka bagietka lub 2 pszenne paluchy, masło do posmarowania, liście sałaty, po 10 dag szynki konserwowej i żółtego sera w plastrach, 1 pęczek rzodkiewek, kilka łyżek groszku z puszki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 czerwca 2016 (08:00)

    Składniki: 2 garści mieszanych sałat z roszponką, 4 duże plastry szynki, 4 łyżki serka kanapkowego, garść owoców (malin lub truskawek), 2 tosty pszenne, 2-3 łyżki oliwy, sok z cytryny, miód, sól, pieprz, świeże lub suszone zioła.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 czerwca 2016 (08:00)

    Składniki: 20 dag masła, 1/2 szklanki cukru pudru, 1 op. cukru waniliowego, 2 żółtka, 25 dag mąki, 10 dag mielonych migdałów, olejek migd., 2 op. lukru, kolorowe barwniki, polewa, posypka, pisaki lukrowe.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 czerwca 2016 (08:00)

    Składniki: 40 dag filetów z ryby morskiej, 10 dag sera żółtego, sól, olej, 25 dag bułki tartej, 3 jajka, przyprawa do ryb, masło, 2 łyżki mąki, kukurydza, groszek, brokuł, szczypiorek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 18 maja 2016 (15:05)

    Składniki: 6 dużych ziemniaków, 2 marchwie, 10 dag szpinaku mrożonego, jajko, 20 dag mąki, 2 łyżki siemienia lnianego, 2 łyżki ziaren słonecznika, 2 łyżki sezamu, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 18 maja 2016 (15:05)

    Składniki: 8 jajek, 1/2 pęczku szczypiorku, marchew, 3 łyżki majonezu, 1/3 łyżeczki pieprzu, 1/2 łyżeczki soli.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 18 maja 2016 (15:05)

    Składniki: kg mąki pszennej + do podsypania, 10 dag świeżych drożdży, 500 ml kefiru, 300 ml wody, 3 łyżki siemienia lnianego, 6 łyżek ziaren słonecznika + do posypania, 6 łyżek otrąb pszennych, sól, 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu czarnego, jajko do smarowania, tłuszcz do blachy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 18 maja 2016 (15:05)

    Składniki: szklanka mąki, 1/4 szklanki wody gazowanej, 1/2 szklanki mleka, 2 jajka, łyżka cukru, 2 łyżki oleju, szczypta soli . Nadzienie: 25 dag twarogu, żółtko, łyżka śmietany 18 proc., 2 łyżki soku z pomarańczy, 1/2 op. cukru wanilinowego, olej do obsmażenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 5 maja 2016 (13:05)

    Kokosowo-ananasowy Do garnka wlej 250 ml soku ananasowego. Wsyp 10 dag drobnych wiórków kokosowych. Zagotuj. Po wystudzeniu wstaw do lodówki na noc. Następnego dnia przecedź przez sitko, wyłożone wcześniej gazą. Taki poncz świetnie pasuje do ciast czekoladowych z kremem budyniowym albo maślanym. Herbaciano-owocowy Dwie torebki herbaty owocowej, najlepiej z malin albo owoców leśnych, zalej 250 ml wrzątku. Posłódź do smaku. D

    Czytaj więcej Komentarzy:0