Reklama
  • Poniedziałek, 6 czerwca 2016 (10:00)

    Bezglutenowy budyń z białą czekoladą

• 50 g białej bezglutenowej czekolady • 1/2 l mleka • 1 jajo • 2 łyżki miodu • 1 łyżka mąki ziemniaczanej. Do dekoracji: • 20 ziarenek granatu • kilka listków mięty.

Reklama

Czekoladę zetrzyj na tarce o małych oczkach lub zmiksuj w blenderze. Wszystkie składniki umieść w rondlu z grubym dnem i podgrzewaj ok. 10 minut, aż masa zgęstnieje. Podczas gotowania należy bez przerwy mieszać masę. Napełnij budyniem salaterki wypłukane w zimnej wodzie. Wstaw je do lodówki. Przed podaniem udekoruj miętą i granatem.

Show
Więcej na temat:czekolady | czekolada | Czekolada | Budyń

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag mięsa mielonego, jajko, pół pęczka szczypiorku, bułka tarta, 4 ziemniaki, 3 łyżki mleka, 1 łyżka majonezu, 2 pomidory, sól, pieprz, mielona słodka papryka, 3 łyżki łagodnego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.