Reklama
  • Poniedziałek, 6 czerwca 2016 (10:00)

    Bezglutenowy budyń z białą czekoladą

• 50 g białej bezglutenowej czekolady • 1/2 l mleka • 1 jajo • 2 łyżki miodu • 1 łyżka mąki ziemniaczanej. Do dekoracji: • 20 ziarenek granatu • kilka listków mięty.

Reklama

Czekoladę zetrzyj na tarce o małych oczkach lub zmiksuj w blenderze. Wszystkie składniki umieść w rondlu z grubym dnem i podgrzewaj ok. 10 minut, aż masa zgęstnieje. Podczas gotowania należy bez przerwy mieszać masę. Napełnij budyniem salaterki wypłukane w zimnej wodzie. Wstaw je do lodówki. Przed podaniem udekoruj miętą i granatem.

Show
Więcej na temat:czekolady | czekolada | Czekolada | Budyń

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag mąki, 15 dag cukru pudru, sól, 27 dag masła, 3 żółtka, 2 łyżki syropu wiśniowego, dżem morelowy, 1 opakowanie lukru, kolorowe cukierki do dekoracji (lentilki) więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.