Reklama
  • Poniedziałek, 6 czerwca 2016 (10:00)

    Bezglutenowy budyń z białą czekoladą

• 50 g białej bezglutenowej czekolady • 1/2 l mleka • 1 jajo • 2 łyżki miodu • 1 łyżka mąki ziemniaczanej. Do dekoracji: • 20 ziarenek granatu • kilka listków mięty.

Reklama

Czekoladę zetrzyj na tarce o małych oczkach lub zmiksuj w blenderze. Wszystkie składniki umieść w rondlu z grubym dnem i podgrzewaj ok. 10 minut, aż masa zgęstnieje. Podczas gotowania należy bez przerwy mieszać masę. Napełnij budyniem salaterki wypłukane w zimnej wodzie. Wstaw je do lodówki. Przed podaniem udekoruj miętą i granatem.

Show
Więcej na temat:czekolady | czekolada | Czekolada | Budyń

Zobacz również

  • Składniki: 320 dag filetu z indyka 34 młode marchewki 31 pietruszka 3kawałek selera 31 łyżka masła 32 ziemniaki 32 łyżki gęstej śmietany 3sól, pieprz 3cukier 32 tosty pszenne, szczypiorek więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.