Reklama
  • Środa, 6 lipca 2016 (13:05)

    Domowe hot-dogi

Składniki na 4 porcje: 4 bułki do hot-dogów, 4 parówki, 4 liście sałaty, 2 pomidory, 1/2 szklanki tartego sera żółtego, 4 łyżki prażonej cebulki, 4 łyżki majonezu, 4 łyżki keczupu.

1. Bułki rozłożyć, np. wsadzając w środek wykałaczkę, wstawić do piekarnika nagrzanego do 170ºC na 2-3 minuty (muszą się jedynie podgrzać, a nie podpiec).

2. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na plastry. Majonez wymieszać z keczupem. Parówki ugotować, trzymać w cieple.

Reklama

3. Bułki posmarować w środku sosem, oprószyć cebulką, serem, rozłożyć sałatę i plastry pomidorów, na koniec włożyć parówkę, bułkę złożyć, włożyć do pieca na minutę przed podaniem.

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Składniki na 10 porcji: ● pół l mleka ● 12 dag masła ● 12 dag cukru ● 25 dag kaszy kukurydzianej ● 4 jajka ● szczypta soli ● 15 dag żurawiny ● pół l wody ● 2 łyżki mąki ziemniaczanej. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.