Reklama
  • Środa, 6 lipca 2016 (13:05)

    Domowe hot-dogi

Składniki na 4 porcje: 4 bułki do hot-dogów, 4 parówki, 4 liście sałaty, 2 pomidory, 1/2 szklanki tartego sera żółtego, 4 łyżki prażonej cebulki, 4 łyżki majonezu, 4 łyżki keczupu.

1. Bułki rozłożyć, np. wsadzając w środek wykałaczkę, wstawić do piekarnika nagrzanego do 170ºC na 2-3 minuty (muszą się jedynie podgrzać, a nie podpiec).

2. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na plastry. Majonez wymieszać z keczupem. Parówki ugotować, trzymać w cieple.

Reklama

3. Bułki posmarować w środku sosem, oprószyć cebulką, serem, rozłożyć sałatę i plastry pomidorów, na koniec włożyć parówkę, bułkę złożyć, włożyć do pieca na minutę przed podaniem.

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Składniki na 12 porcji: ● tabliczka ciemnej czekolady ● 2 łyżki kakao ● łyżka cukru pudru ● 20 dag truskawek ● małe opakowanie serka mascarpone ● szklanka śmietany 30% ● łyżka cukru pudru ●... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.