Reklama
  • Piątek, 23 września 2016 (08:07)

    Kokosowe pandy

Składniki: 2 szkl. mąki, 3/4 szkl. cukru, 2 jajka, 1 op. cukru waniliow., sól , proszek do pieczenia, soda , 1/2 szkl. oleju, 1 szkl. mleka, bita śmietana, 15 dag wiórków kokosowych, czekoladowe dropsy, pisak i biały lukier

1. Mąkę przesiej do miski, dodaj szczyptę soli, cukier oraz cukier waniliowy. Wsyp łyżeczkę proszku do pieczenia oraz pół łyżeczki sody oczyszczonej. Suche składniki wymieszaj.

2. W osobnym naczyniu rozkłóć jajka. Wlej olej oraz mleko, wymieszaj. Płynne składniki przelej do miski z suchymi produktami, połącz. Formy do muffinek wyłóż papilotkami (lub natłuść i posyp mąką). Napełnij ciastem do 2/3 wysokości. Ustaw na blasze. Piecz 15-20 minut (do suchego patyczka) w temp. 180 st. Wyjmij, pozostaw do ostudzenia.

Reklama

3. Muffinki podawaj na stół w zielonych papilotkach. Każdą porcję posmaruj bitą śmietaną i posyp wiórkami kokosowymi. Z czekoladowych dropsów (lentilek lub płatków do mleka) zrób uszy, noski i oczy misiaczków. Te ostatnie wykończ lukrem. Pisakiem narysuj buźki.

Czas ok. 30 min; porcja – 260 kcal, cena 1,60 zł, 12 porcji.

Chcesz sprawić przyjemność dziecku? Zabierz je do sklepu i pozwól wybrać kolorowe papilotki do muffinek. Starsza pociecha z pewnością zechce później pomóc ci w przygotowaniu słodkiego deseru.

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 320 dag filetu z indyka 34 młode marchewki 31 pietruszka 3kawałek selera 31 łyżka masła 32 ziemniaki 32 łyżki gęstej śmietany 3sól, pieprz 3cukier 32 tosty pszenne, szczypiorek więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.