Reklama
  • Czwartek, 10 listopada 2016 (13:05)

    Kolorowe ślimaczki

Składniki na 4 porcje: 2 jabłka • pęczek selera naciowego • 4 łyżki groszku konserwowego • marchewka • 2 garście szpinaku • 3 łyżki masła orzechowego.

Reklama

1. Seler naciowy umyj, jego łodygi przekrój na pół. Szpinak umyj, odstaw, by obciekł z nadmiaru wody. Marchew obierz, umyj, pokrój w cienkie i krótkie paseczki. Jabłka umyj, wydrąż gniazda nasiennie, a następnie pokrój w plastry.

2. Na talerzach ułóż liście szpinaku, kawałki selera. Szprycą wyciskaj masło orzechowe. Plastry jabłka układaj tak, żeby utworzyć ślimaczki. Dekoruj masłem orzechowym i groszkiem konserwowym.

Czas: około 40 minut.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 12 porcji: ● tabliczka ciemnej czekolady ● 2 łyżki kakao ● łyżka cukru pudru ● 20 dag truskawek ● małe opakowanie serka mascarpone ● szklanka śmietany 30% ● łyżka cukru pudru ●... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.