Reklama
  • Poniedziałek, 6 czerwca 2016 (10:00)

    Kotlety dla niejadka

• 700 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego • 1 duża papryka • 1 jajko • 1 cebula • 300 g sera żółtego • sól, pieprz • olej rzepakowy do smażenia.

Paprykę umyj, oczyść z pestek i pokrój w drobną kostkę. Cebulę również pokrój w drobną kostkę. Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach. W misce wymieszaj mięso z jajkiem, papryką, cebulą, połową startego sera żółtego. Posól i popieprz.

Reklama

Z mięsa uformuj kotleciki – do każdego dodaj po łyżce startego sera żółtego. Smaż je na rozgrzanym oleju 5 minut z każdej strony. Odsącz z tłuszczu na ręczniku papierowym. Marchewkę pokrój w plasterki i udekoruj nimi kotleciki, tworząc „mysie uszy”.

• 10 minut • dla 4 osób • cena 10 zł

Show
Więcej na temat:kotlety | papryka | papryki

Zobacz również

  • Składniki: 320 dag filetu z indyka 34 młode marchewki 31 pietruszka 3kawałek selera 31 łyżka masła 32 ziemniaki 32 łyżki gęstej śmietany 3sól, pieprz 3cukier 32 tosty pszenne, szczypiorek więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.