Reklama
  • Poniedziałek, 6 czerwca 2016 (10:00)

    Kotlety dla niejadka

• 700 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego • 1 duża papryka • 1 jajko • 1 cebula • 300 g sera żółtego • sól, pieprz • olej rzepakowy do smażenia.

Paprykę umyj, oczyść z pestek i pokrój w drobną kostkę. Cebulę również pokrój w drobną kostkę. Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach. W misce wymieszaj mięso z jajkiem, papryką, cebulą, połową startego sera żółtego. Posól i popieprz.

Reklama

Z mięsa uformuj kotleciki – do każdego dodaj po łyżce startego sera żółtego. Smaż je na rozgrzanym oleju 5 minut z każdej strony. Odsącz z tłuszczu na ręczniku papierowym. Marchewkę pokrój w plasterki i udekoruj nimi kotleciki, tworząc „mysie uszy”.

• 10 minut • dla 4 osób • cena 10 zł

Show
Więcej na temat:kotlety | papryka | papryki

Zobacz również

  • Składniki: 1 jajko, 120 ml mleka, 25 dag mąki, proszek do pieczenia, 8 dag płatków kukurydzianych, 1 łyżka bułki tartej, 12 pałek kurczaka, olej, 1 cytryna, mielona słodka papryka, sól więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.