Reklama
  • Wtorek, 24 stycznia (13:05)

    Lizaki renifery

Składniki na 8 porcji: ● 20 dag mlecznej czekolady  ● precelki ● drażetki białe i czerwone.

❶ Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej (połamane kawałki umieść w miseczce i wstaw ją do wrzącej wody).

Reklama

❷ Wlej gorącą masę do specjalnych foremek do lizaków i wetknij w nie patyczki. Jeśli nie masz foremek, nalej masę na srebrną folię, tworząc odpowiedni kształt.

❸ Uszy wykonaj z połamanych precelków, a oczy z drażetek. Lizaki zamroź.

Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 120. Stopień trudności: łatwe

Telemax

Zobacz również

  • Słodkie szaszłyczki

    Składniki: 3 dag drożdży, 2 łyżki cukru, 3/4 l mleka, 15 dag mąki, 4 jajka, sól, 12 dag kwaśnej śmietany, 15 dag truskawek, 3 banany, 20 dag twarogu, 25 dag mascarpone, 1 op. cukru waniliowego,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.