Reklama
  • Środa, 6 kwietnia 2016 (11:00)

    Mumie z parówek

Składniki: 6 parówek z indyka, pół rolki ciasta francuskiego ,łyżeczka majonezu, 12 ziarenek pieprzu

Przygotowanie:

Każdą parówkę nakłuj na wykałaczki, aby nie popękały w piekarniku. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój w długie paski o szerokości 1 centymetra. Na górze parówki nawiń „turbanik”, zrób odstęp i owiń resztę paska dookoła kiełbaski.

Tak przygotowane parówki ułóż na blaszce. Wcześniej wyłóż ją papierem do pieczenia. Całość wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temp. 180 °C przez 25 minut.

Reklama

Z dwóch kleksów majonezu i dwóch ziarenek pieprzu zrób oczka. Mumie wyłóż na talerz i podawaj na gorąco z ketchupem lub sosem śmietanowo-czosnkowym.

Na żywo
Więcej na temat:mumie | Mumio | mumia | Mumia

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag mięsa mielonego, jajko, pół pęczka szczypiorku, bułka tarta, 4 ziemniaki, 3 łyżki mleka, 1 łyżka majonezu, 2 pomidory, sól, pieprz, mielona słodka papryka, 3 łyżki łagodnego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.