Reklama
  • Piątek, 24 lutego (08:00)

    Mumie z parówek

Składniki: 6 małych parówek z indyka, 3 plasterki sera, pół rolki ciasta francuskiego, łyżeczka majonezu, 12 ziarenek pieprzu.

Każdą parówkę nakłuj na wykałaczki, aby nie popękały w piekarniku. Plastry sera przekrój na pół. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój w długie paski o szerokości 1 centymetra. Na górze parówki nawiń „turbanik”, zrób odstęp. Dół kiełbaski owiń kawałkiem sera i paskiem ciasta.

Tak przygotowane parówki ułóż na wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia blaszce. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 25 minut.

Reklama

Z dwóch kleksów majonezu i dwóch ziarenek pieprzu zrób oczka. Mumie wyłóż na talerz i podawaj na gorąco z keczupem lub sosem śmietanowo-czosnkowym.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 320 dag filetu z indyka 34 młode marchewki 31 pietruszka 3kawałek selera 31 łyżka masła 32 ziemniaki 32 łyżki gęstej śmietany 3sól, pieprz 3cukier 32 tosty pszenne, szczypiorek więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.