Reklama
  • Piątek, 24 lutego (08:00)

    Mumie z parówek

Składniki: 6 małych parówek z indyka, 3 plasterki sera, pół rolki ciasta francuskiego, łyżeczka majonezu, 12 ziarenek pieprzu.

Każdą parówkę nakłuj na wykałaczki, aby nie popękały w piekarniku. Plastry sera przekrój na pół. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój w długie paski o szerokości 1 centymetra. Na górze parówki nawiń „turbanik”, zrób odstęp. Dół kiełbaski owiń kawałkiem sera i paskiem ciasta.

Tak przygotowane parówki ułóż na wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia blaszce. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 25 minut.

Reklama

Z dwóch kleksów majonezu i dwóch ziarenek pieprzu zrób oczka. Mumie wyłóż na talerz i podawaj na gorąco z keczupem lub sosem śmietanowo-czosnkowym.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki na 12 porcji: ● tabliczka ciemnej czekolady ● 2 łyżki kakao ● łyżka cukru pudru ● 20 dag truskawek ● małe opakowanie serka mascarpone ● szklanka śmietany 30% ● łyżka cukru pudru ●... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.