Reklama
  • Środa, 18 maja 2016 (15:05)

    Naleśniki z pysznym twarożkiem

Składniki: szklanka mąki, 1/4 szklanki wody gazowanej, 1/2 szklanki mleka, 2 jajka, łyżka cukru, 2 łyżki oleju, szczypta soli . Nadzienie: 25 dag twarogu, żółtko, łyżka śmietany 18 proc., 2 łyżki soku z pomarańczy, 1/2 op. cukru wanilinowego, olej do obsmażenia.

Reklama

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Przygotowanie 60 min • Porcja 220 kcal • Koszt porcji 70 gr •Przepis na 6-8 porcji.

1. Składniki na ciasto szybko miksuję; powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.

2. Twaróg mielę i dokładnie mieszam z resztą składników nadzienia.

3. Rozgrzewam patelnię, smażę naleśniki. Na każdy nakładam nadzienie i go składam. Obsmażam na oleju na złoty kolor.

Smażę cienkie naleśniki, wtedy są smaczniejsze, bardziej delikatne. Agata Sikorska z Suwałk

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Więcej na temat:z | agata | przepis | koszt | naleśniki

Zobacz również

  • Składniki: 1 opakowanie (6 płatów) ciasta francuskiego, jajko, 3 łyżki pestek słonecznika, po 15 dag wędliny i żółtego sera, 2 pomidory, kilka listków sałaty, świeże zioła (np. bazylia),... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.