Reklama
  • Wtorek, 3 marca 2015 (13:00)

    Placki ziemniaczane z sosem po 2. roku życia

Składniki: ● 3 ziemniaki ● 1 jajko ● 3 łyżki mąki ● oliwa ● 100 g fileta z indyka ● 1 marchew ● 1/2 czerwonej papryki ● 1/2 łyżki cebuli ● 1 łyżeczka masła ● 2 łyżeczki przecieru pomidorowego ● sól.

Reklama

1. Umyte i obrane ziemniaki zetrzyj na tarce, odciśnij z soku. Dodaj jajko, mąkę, odrobinę soli i wymieszaj. Usmaż placki na oliwie.

2. Mięso starannie umyj, pokrój w paseczki i posól. Następnie włóż do garnka z gorącą wodą i ugotuj.

3. Warzywa umyj i obierz. Marchew zetrzyj, paprykę i cebulę pokrój w kostkę, a potem wszystkie jarzyny podsmaż na oliwie.

4. Warzywa i masło dodaj do wywaru mięsnego, gotuj, aż będą miękkie. Połącz z przecierem pomidorowym, zagotuj.

5. Na koniec polej placki ziemniaczane ciepłym sosem.

Mam dziecko

Zobacz również

  • Składniki: 8 kromek jasnego pieczywa tostowego, 1 duża marchewka, masło, garść mieszanych sałat, 5 dag groszku cukrowego, 1 puszka tuńczyka w oleju, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz, 1-2 czarne oliwki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.