Reklama
  • Wtorek, 3 marca 2015 (13:00)

    Placki ziemniaczane z sosem po 2. roku życia

Składniki: ● 3 ziemniaki ● 1 jajko ● 3 łyżki mąki ● oliwa ● 100 g fileta z indyka ● 1 marchew ● 1/2 czerwonej papryki ● 1/2 łyżki cebuli ● 1 łyżeczka masła ● 2 łyżeczki przecieru pomidorowego ● sól.

Reklama

1. Umyte i obrane ziemniaki zetrzyj na tarce, odciśnij z soku. Dodaj jajko, mąkę, odrobinę soli i wymieszaj. Usmaż placki na oliwie.

2. Mięso starannie umyj, pokrój w paseczki i posól. Następnie włóż do garnka z gorącą wodą i ugotuj.

3. Warzywa umyj i obierz. Marchew zetrzyj, paprykę i cebulę pokrój w kostkę, a potem wszystkie jarzyny podsmaż na oliwie.

4. Warzywa i masło dodaj do wywaru mięsnego, gotuj, aż będą miękkie. Połącz z przecierem pomidorowym, zagotuj.

5. Na koniec polej placki ziemniaczane ciepłym sosem.

Mam dziecko

Zobacz również

  • Składniki na 5-6 porcji: 20 dag ryżu, ½ szklanki kukurydzy, po ½ strąka czerwonej, żółtej i zielonej papryki, 2 pomidory, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 szklanka soku pomidorowego, 10 dag sera... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.