Reklama
  • Wtorek, 9 grudnia 2014 (08:05)

    Rosołek z makaronem po 1. roku

Składniki: ● 250 g drobiu, np. udźca z indyka lub kurczaka ● 1 pęczek włoszczyzny ● 2 łyżki makaronu nitki ● drobno posiekany koperek ● sól.

1. Mięso umyj pod bieżącą wodą. Włóż je do 1 l lekko osolonej wody i gotuj przez około pół godziny.

Reklama

2. Następnie do wywaru dodaj obraną oraz umytą włoszczyznę i gotuj, aż warzywa i mięso będą miękkie.

3. Wyjmij z zupy ugotowane mięso, a wywar przecedź przez sitko.

4. Oddzielnie ugotuj makaron. Jeśli nitki są długie, przed włożeniem do garnka pokrój lub połam je na mniejsze kawałki.

5. Porcję ugotowanego rosołu wlej na miseczkę, dodaj do niej makaron oraz pokrojoną w plasterki marchewkę. Całość posyp koperkiem.

Więcej na temat:1 | 1+ | 1\ | 1 procent | z | Platforma Obywatelska | makaron

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag mąki, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 9 dag masła, 150 ml mleka, 50 ml przecieru pomidorowego, 10 dag sera żółtego, 15 dag szynki drobiowej, 25 dag ananasa z puszki, sól więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.