Reklama
  • Wtorek, 9 grudnia 2014 (08:05)

    Rosołek z makaronem po 1. roku

Składniki: ● 250 g drobiu, np. udźca z indyka lub kurczaka ● 1 pęczek włoszczyzny ● 2 łyżki makaronu nitki ● drobno posiekany koperek ● sól.

1. Mięso umyj pod bieżącą wodą. Włóż je do 1 l lekko osolonej wody i gotuj przez około pół godziny.

Reklama

2. Następnie do wywaru dodaj obraną oraz umytą włoszczyznę i gotuj, aż warzywa i mięso będą miękkie.

3. Wyjmij z zupy ugotowane mięso, a wywar przecedź przez sitko.

4. Oddzielnie ugotuj makaron. Jeśli nitki są długie, przed włożeniem do garnka pokrój lub połam je na mniejsze kawałki.

5. Porcję ugotowanego rosołu wlej na miseczkę, dodaj do niej makaron oraz pokrojoną w plasterki marchewkę. Całość posyp koperkiem.

Zobacz również

  • Składniki: 31,5 dag drożdży 3350 ml mleka 33 łyżki cukru 325 dag mąki 31 jajko, sól 31 szklanka muesli 3banan i dowolne drobne owoce do dekoracji 3olej więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.