Reklama
  • Środa, 19 kwietnia 2017 (11:00)

    Słodka szczęka krokodyla

Składniki na 12 porcji: ● tabliczka ciemnej czekolady ● 2 łyżki kakao ● łyżka cukru pudru ● 20 dag truskawek ● małe opakowanie serka mascarpone ● szklanka śmietany 30% ● łyżka cukru pudru ● łyżka żelatyny

1. Czekoladę roztop i rozsmaruj na folii. Odstaw do lodówki, a następnie wykrój z niej trójkąty. Posyp je kakao i cukrem pudrem.

2. Śmietanę ubij z cukrem i serkiem mascarpone.

Reklama

3. Żelatynę rozpuść w dwóch łyżkach wrzątku, po czym ostudź i wymieszaj z masą kremową.

4. Umieść całość w szprycy i wyciśnij z niej kulki. Nałóż je na plastry truskawek, umieszczone na płatkach czekolady.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: ● 35 dag mąki ● 15 dag cukru ● 3 łyżeczki proszku do pieczenia ● 1/4 łyżeczki soli ● 2 jajka ● 175 ml mleka ● 150 ml oleju ● 15 dag truskawek ● sos truskawkowy ● łyżeczka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.