Reklama
  • Środa, 16 listopada 2016 (13:00)

    Słoneczko z paluszkami rybnymi

Składniki na 6 porcji: • opakowanie paluszków rybnych • 50 dag ziemniaków • 2 łyżki masła • 20 dag serka topionego śmietankowego • 10 dag sera tłustego sera żółtego • 2 łyżki jogurtu naturalnego • po kawałku papryki zielonej, czerwonej i pomarańczowej • olej do smażenia • sól • pieprz.

1. Ziemniaki, obierz, umyj, gotuj do miękkości. Na głębokiej patelni rozgrzej masło, włóż kawałki sera topionego, starty na tarce ser żółty i jogurt naturalny. Smaż tak długo, aż wszystkie składniki się rozpuszczą, dodaj ziemniaki, przypraw do smaku solą i pieprzem, podgrzej.

Reklama

2. Paprykę pokrój w dość cienkie paski. Na patelni mocno rozgrzej olej, smaż na złoto paluszki rybne, odsącz tłuszcz w ręcznik papierowy.

3. Powstałą masę ziemniaczaną zmiksuj dokładnie blenderem, przekładaj do miseczki. Wkoło na talerzyku układaj paluszki rybne tak, by powstało słoneczko. Na purée zrób uśmiech z papryki, jej kawałki układaj również między kawałkami ryby.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Słodkie szaszłyczki

    Składniki: 3 dag drożdży, 2 łyżki cukru, 3/4 l mleka, 15 dag mąki, 4 jajka, sól, 12 dag kwaśnej śmietany, 15 dag truskawek, 3 banany, 20 dag twarogu, 25 dag mascarpone, 1 op. cukru waniliowego,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.