Reklama
  • Środa, 16 listopada 2016 (13:00)

    Słoneczko z paluszkami rybnymi

Składniki na 6 porcji: • opakowanie paluszków rybnych • 50 dag ziemniaków • 2 łyżki masła • 20 dag serka topionego śmietankowego • 10 dag sera tłustego sera żółtego • 2 łyżki jogurtu naturalnego • po kawałku papryki zielonej, czerwonej i pomarańczowej • olej do smażenia • sól • pieprz.

1. Ziemniaki, obierz, umyj, gotuj do miękkości. Na głębokiej patelni rozgrzej masło, włóż kawałki sera topionego, starty na tarce ser żółty i jogurt naturalny. Smaż tak długo, aż wszystkie składniki się rozpuszczą, dodaj ziemniaki, przypraw do smaku solą i pieprzem, podgrzej.

Reklama

2. Paprykę pokrój w dość cienkie paski. Na patelni mocno rozgrzej olej, smaż na złoto paluszki rybne, odsącz tłuszcz w ręcznik papierowy.

3. Powstałą masę ziemniaczaną zmiksuj dokładnie blenderem, przekładaj do miseczki. Wkoło na talerzyku układaj paluszki rybne tak, by powstało słoneczko. Na purée zrób uśmiech z papryki, jej kawałki układaj również między kawałkami ryby.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 320 dag filetu z indyka 34 młode marchewki 31 pietruszka 3kawałek selera 31 łyżka masła 32 ziemniaki 32 łyżki gęstej śmietany 3sól, pieprz 3cukier 32 tosty pszenne, szczypiorek więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.