Reklama
  • Czwartek, 2 czerwca 2016 (08:00)

    Wiosenny motylek kanapkowy

Składniki: 1 parówka drobiowa, 2-3 kromki pszennego pieczywa tostowego, masło do smarowania, 2-3 plasterki szynki drobiowej, 2 plasterki żółtego sera, 2 rzodkiewki, pomidorki koktajlowe, szczypiorek.

1 Parówkę wrzuć do garnuszka i gotuj około 5 minut. Kromki pieczywa posmaruj masłem. Przygotuj foremkę do ciasteczek w kształcie serca. Wycinaj z pieczywa skrzydełka motyla.

2 Tą samą foremką do ciastek wycinaj serduszka z wędliny drobiowej oraz z plasterków żółtego sera. Serowe serduszka przekrój na połówki.

Reklama

3 Opłucz i oczyść rzodkiewki, pokrój je w plasterki. Umyj 2 pomidorki koktajlowe oraz dwie gałązki szczypiorku.

4 Parówkę przekrój na pół. Każdą połówkę połóż na osobnym talerzyku. Po jej bokach powinny się znaleźć tostowe serduszka przykryte szynką oraz serem.

5 Na końcu parówkowego tułowia umieść pomidorową główkę ozdobioną czułkami z gałązek szczypiorku. Na koniec skrzydełka motyla udekoruj plasterkami rzodkiewek.

czas ok. 20 min; porcja – 280 kcal, cena 1,40 zł

Świat kobiety
Więcej na temat:PARTEX | Motylek | wiosenne

Zobacz również

  • Składniki: 320 dag filetu z indyka 34 młode marchewki 31 pietruszka 3kawałek selera 31 łyżka masła 32 ziemniaki 32 łyżki gęstej śmietany 3sól, pieprz 3cukier 32 tosty pszenne, szczypiorek więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.