Reklama
  • Poniedziałek, 19 maja 2014 (14:05)

    Zapiekane spaghetti po 3. roku

Składniki: ● 2 szklanki ugotowanego makaronu spaghetti ● 2 łyżeczki masła ● 1 łyżka startego żółtego sera ● 2 plastry szynki ● 2 pieczarki ● 2 łyżki śmietany ● 1 jajko ● oliwa ● natka

Zdjęcie

/mat. archiwalny
/mat. archiwalny

1. Pieczarki obierz, umyj, pokrój na talarki i podsmaż na oliwie.

2. Szynkę potnij na paseczki.

Reklama

3. Rondel wysmaruj masłem, włóż do niego ugotowany makaron, pieczarki i szynkę. Wymieszaj i podgrzej chwilę.

4. Jajko sparz, wbij do miseczki, wymieszaj ze śmietaną i startym żółtym serem, a następnie połącz z makaronem.

5. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, napełnij je makaronem. Wstaw do piekarnika o temp. 200°C i zapiekaj około 30 min.

6. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.

Więcej na temat:spaghetti | Platforma Obywatelska

Zobacz również

  • Słodkie szaszłyczki

    Składniki: 3 dag drożdży, 2 łyżki cukru, 3/4 l mleka, 15 dag mąki, 4 jajka, sól, 12 dag kwaśnej śmietany, 15 dag truskawek, 3 banany, 20 dag twarogu, 25 dag mascarpone, 1 op. cukru waniliowego,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.